Grillowana jagnięcina z zimową sałatką ryżową
Grillowana jagnięcina z zimową sałatką ryżową to danie główne, które serwuje 4. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 603 kalorie, 23G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mięty, ryżu basmati, oliwy z oliwek i pakowania nasion granatu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Prosta Sałatka Zimowa, Grillowana jagnięcina i ryż pesto, oraz Grillowany stelaż z jagnięciną z ryżem szafranowym.
Instrukcje
1 cebulę utrzeć w płytkim naczyniu, dodać cynamon i łyżkę oliwy z oliwek, następnie wymieszać.
Steki jagnięce umieścić w naczyniu, natrzeć w marynacie, następnie przykryć i odstawić podczas przygotowywania ryżu.
Umieść ryż i 600 ml wody na patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie wyłączyć i dusić, przykryte, aż cała woda wyparuje około 20 minut. Zdejmij pokrywkę i ostygnij. Drobno posiekać pozostałą czerwoną cebulę i wymieszać z ryżem wraz z ziołami, granatem, pistacjami i żurawiną. Na koniec wymieszać sok z pomarańczy i cytryny, pozostałą oliwę z oliwek i dobrze doprawić.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty, wytrząsając nadmiar. Na patelni przez około 5 minut z każdej strony, w zależności od tego, jak lubisz swoje mięso, i podawać z dużą łyżką ryżu.