Grill w stylu japońskim: kurczak yakitori, wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i smażone ahi z sezamem

Grill w stylu japońskim: kurczak yakitori, wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i smażone ahi z sezamem
Przepis na grilla w stylu japońskim: kurczak yakitori, wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezamem smażone Ahi jest gotowe w około 33 minuty i jest zdecydowanie wspaniałą opcją bezglutenową i bezmleczną dla miłośników potraw z grilla. To danie główne ma 1008 kalorii, 69 g białka i 44 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 6,62 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup mieszankę przypraw do steków, azjatyckie gruszki, sos sojowy tamari i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Ojca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 84%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Smażony tuńczyk ahi z sosem sojowo-imbirowym, Tuńczyk ahi w panierce sezamowej z sosem sojowo-imbirowo-limonkowym i Tuńczyk ahi w panierce sezamowej z sosem sojowo-imbirowo-limonkowym.

Instrukcje

1
Umieść wodę w rondlu na dużym ogniu w średnim rondlu i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
Za Pomocą Ręcznej Tarki Lub Narzędzia MikrostrumieniowegoZa Pomocą Ręcznej Tarki Lub Narzędzia Mikrostrumieniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2
Dodać ryż, wymieszać. Przykryj ryż i zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj ryż 18 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3
Rozgrzej węgle do stołowego hibachi lub rozgrzej patelnię grillową na średnim lub wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kiwi, 3 SztukiKiwi, 3 Sztuki
4
Połącz sherry, cukier, ciemną soję i olej w płytkim naczyniu. Zanurz pokrojonego kurczaka i szalotki w marynacie i odstaw na 10 minut. Myć ręce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, KażdeKiwi, Każde
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoik, 14 Do 18 UncjiMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoik, 14 Do 18 Uncji
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 łyżki Lekkiego Oleju, Takiego Jak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Rozejrzyj Się2 łyżki Lekkiego Oleju, Takiego Jak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Rozejrzyj Się
Lekki Olej, Taki Jak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Zwróć Na Niego UwagęLekki Olej, Taki Jak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Zwróć Na Niego Uwagę
5
Połącz imbir i soję, olej i olej sezamowy w drugim płytkim naczyniu na wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Przyjrzyj Się TemuJak Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Przyjrzyj Się Temu
Lekki Olej, Np. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do SkropieniaLekki Olej, Np. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do Skropienia
Lekki Olej, Np. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do SkropieniaLekki Olej, Np. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do Skropienia
Np. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do SkropieniaNp. Olej Do Woka Lub Olej Roślinny, Do Skropienia
6
Surowe mięso pokroić wzdłuż włókien w cienkie paski. Nadziewaj paski na szaszłyki, zostawiając kilka na kurczaka, wmieszanych w mieszankę imbiru i soi. Lekko dopraw mięso mieszanką przyprawy do steków i obróć imbirem i soją, aby je pokryć. Odłóż mięso na bok. Myć ręce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Cebula, Słoik O Pojemności Od 14 Do 18 UncjiMarynowana Cebula, Słoik O Pojemności Od 14 Do 18 Uncji
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
Gruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, UmyteGruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, Umyte
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Cebulek, Przekrojonych Na 1/25 Cebulek, Przekrojonych Na 1/2
7
Prażymy nasiona sezamu na małej patelni na umiarkowanym ogniu, aż wyskoczą i będą lekko przypieczone. Ten proces w pełni rozwinie smak sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotki, Przekrojone Na 1/2Szalotki, Przekrojone Na 1/2
2 łyżki Mieszanki Przypraw Do Steków, Preferowanej Marki Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick2 łyżki Mieszanki Przypraw Do Steków, Preferowanej Marki Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Nasion Sezamu, 2 Garście3 łyżki Nasion Sezamu, 2 Garście
8
Połącz nasiona sezamu z proszkiem pięciu przypraw i przyprawą do grillowania na kawałku papieru woskowanego lub na talerzu. Tuńczyka posmaruj niewielką ilością oleju i oleju sezamowego, aby nasiona i przyprawy dobrze przylegały do ryby. Kawałki ryby obtaczamy w sezamie i przyprawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Sezamu, 2 GarścieNasiona Sezamu, 2 Garście
1 1/2 Szklanki Białego Ryżu Krótkoziarnistego1 1/2 Szklanki Białego Ryżu Krótkoziarnistego
Biały Ryż KrótkoziarnistyBiały Ryż Krótkoziarnisty
1/4 Szklanki Ciemno Dojrzewającego Sosu Sojowego Tamari, Dostępnego W Sklepie Z żywnością Azjatycką1/4 Szklanki Ciemno Dojrzewającego Sosu Sojowego Tamari, Dostępnego W Sklepie Z żywnością Azjatycką
Ciemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością AzjatyckąCiemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością Azjatycką
Mandarynki, 3 SztukiMandarynki, 3 Sztuki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Minimum 40 SztukMinimum 40 Sztuk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
9
Smaż kawałki kurczaka i szalotki w jednej warstwie na rozżarzonych węglach lub na gorącej patelni grillowej przez 3 lub 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Minimum 40 SztukMinimum 40 Sztuk
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
10
Przenieś kurczaka i szalotki na talerz, a na krawędzi talerza połóż kilka bambusowych szaszłyków, aby nabić mięso i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Połóż szaszłyki wołowe na gorącej powierzchni grilla i smaż 2–3 minuty z każdej strony w jednej warstwie, raz obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Przełożyć na talerz do serwowania.
13
Smaż rybę na gorącej powierzchni grilla przez 1 do 2 minut z każdej strony i przełóż ją na talerz. Tuńczyk będzie rzadki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Podawać z kilkoma szpikulcami na krawędzi talerza, aby je nabić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
Przełóż marynowaną skórkę arbuza, marynowany imbir i marynowaną cebulę do kokilek i ułóż obok grillowanych mięs i ryb jako przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
ArbuzArbuz
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
16
Podawać z gorącym ryżem i dodatkowym sosem sojowym do maczania. Kiwi, mandarynki i gruszki azjatyckie to miła propozycja świeżych owoców, która uzupełnia to lekkie menu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Owoceświeże Owoce
MandarynkaMandarynka
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chinese five-spice powderChinese five-spice powder2Ahi steaks, 8 ounces each, cut into 1 by 3-inch piecesAhi steaks, 8 ounces each, cut into 1 by 3-inch pieces567Orzechy dowolne (posiekane)beef sirloin, 1 1/2 inches thickbeef sirloin, 1 1/2 inches thick454Orzechy dowolne (posiekane)chicken breast tenders, cut in half on an anglechicken breast tenders, cut in half on an angle3(zima)wytrawne sherrywytrawne sherry3calefresh ginger root, minced or grated with hand grater or microplane toolfresh ginger root, minced or grated with hand grater or microplane tool6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySteak seasoning blend or fresh ground black pepperSteak seasoning blend or fresh ground black pepper3Kiwis, eachKiwis, each397Orzechy dowolne (posiekane)Pickled watermelon rind, 1 jarPickled watermelon rind, 1 jar2(zima)light oil, such as wok oil or vegetable oil, eyeball itlight oil, such as wok oil or vegetable oil, eyeball it6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLight oil, such as wok oil or vegetable oil, for drizzlingLight oil, such as wok oil or vegetable oil, for drizzling1jarPickled onions, 14 to 18 ouncePickled onions, 14 to 18 ounce3Asian pears, each, washedAsian pears, each, washed283Orzechy dowolne (posiekane)Pickled ginger, 1 small glass jarPickled ginger, 1 small glass jar5scallions, cut in 1/2scallions, cut in 1/22(zima)steak seasoning blend, preferred brand Montreal Steak Seasoning by McCormicksteak seasoning blend, preferred brand Montreal Steak Seasoning by McCormick11 funt cukinii,prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy3(zima)sesame seeds, 2 palmfulssesame seeds, 2 palmfuls300Orzechy dowolne (posiekane)white short grain ricewhite short grain rice2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiTamari dark aged soy sauce, available on the Asian foods aisleTamari dark aged soy sauce, available on the Asian foods aisle586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy tamari ciemnysos sojowy tamari ciemny3Tangerines, eachTangerines, each6516 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pakietminimum 40 count, 8-inch bamboo skewersminimum 40 count, 8-inch bamboo skewers1pakietminimum 40 count, 8-inch bamboo skewersminimum 40 count, 8-inch bamboo skewers

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling

Yakitori w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Sake i Riesling. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak wolisz wino gronowe, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Iron Horse Wedding Cuvee. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W33 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn