Grecko-Herbed szpinakowe Latkes z sosem feta-jogurt

Grecko-Herbed szpinakowe Latkes z sosem feta-jogurt
Grecki Herbed szpinak Latkes z sosem feta-jogurt może być tylko przystawką szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis służy 30 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ząbka czosnku, szpinak, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Makaron z tilapią, oliwkami i fetą z sosem jogurtowym greckim, Greckie burgery Pita ze szpinakiem, Fetanem i sosem Tzatziki, oraz Latkes Z Dyni Z Greckim Jogurtem I Kolendrą.

Instrukcje

1
Stopić 2 łyżki masła w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj zieloną cebulę i czosnek; smażyć, aż cebula będzie miękka, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodać szpinak i podsmażyć, aż płyn odparuje, o 3 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
4
Blend chała w procesorze do drobnych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
5
Dodać mieszaninę szpinaku i koperek i proces, za pomocą włączania / wyłączania, aż szpinak jest drobno posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
KoperKoper
6
Przenieść do dużej miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wymieszać z jajkami i proszkiem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
JajkoJajko
8
Roztopić 2 łyżki masła z 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni (najlepiej żeliwnej) na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Praca w partiach, spadek ciasto przez heaping łyżki stołowe do patelni, za pomocą tyłu łyżki lekko spłaszczyć latkes. Gotować do brązowego, o 2 protokół na stronę. Używając szczelinowej szpatułki, przenieś latkes Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
9
Dodaj więcej masła i oleju na patelni w razie potrzeby i pozostawić na gorąco przed dodaniem więcej ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieś latkes na talerze.
11
Podawać, przekazując osobno SOS feta-jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SOSSOS
Ser FetaSer Feta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia7
Magazyn