Gołąbki słodko-kwaśne
Gołąbki słodko-kwaśne wymagają z grubsza 5 godzin i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 30 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, ryż, ketchup i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gołąbki Słodko-Kwaśne, Kapusta musztardowa faszerowana słodko-kwaśna, oraz Gołąbki z kapusty w sosie słodko-kwaśnym.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Napełnij duży garnek wodą i doprowadzaj do wrzenia. Gotować główki kapusty, pojedynczo, aż zmiękną, ale nadal twarde, około 5 minut.
Wyjąć i ostudzić przez 15 minut.
Połączyć mieloną wołowinę, jajka, gotowany ryż, 1 1/2 łyżeczki czosnku w proszku, sól i pieprz, i 1/2 szklanki ketchupu w misce.
Wymieszać z rękami, aż dobrze połączone.
Przygotuj liście kapusty, goląc plasterek dużej żyły na środku liści, aby były łatwiejsze do zwijania.
Umieść czubatą łyżkę nadzienia w środku liścia. Złóż na lewej i prawej krawędzi i zwiń liść od dołu, tworząc ciasny cylinder. W razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczkami. Kontynuuj napełnianie i zwijanie liści; zachowaj mniejsze liście kapusty i odłóż je na bok.
Posiekaj zarezerwowane liście kapusty.
Pokrojoną kapustę umieścić w dużym garnku.
Dodaj pokrojoną cebulę, pokruszone pomidory, rodzynki, kwaśną sól (kwas cytrynowy w proszku), sól i pieprz, 1/2 szklanki ketchupu, a pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku w proszku. Wymieszać 1/2 szklanki białego cukru i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Posmakuj sosu i dostosuj słodycz, jeśli chcesz, dodając dodatkową 1/2 szklanki cukru.
Pozostałe 1 szklankę ketchupu wlać na wierzch rolek. Przykryć garnek i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Gotować bułki przez 3 godziny, fastrygując bułki co pół godziny.