Gołąbki
Gołąbki / gołąbki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka ryżu, mąki, pasty pomidorowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, Gołąbki (Gołąbki Nadziewane), oraz Gołąbki na # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Kapustę zanurzyć we wrzącej wodzie, gotować przez 3 do 5 minut.
Usunąć 10 największych liści i kapustę i odstawić. Zarezerwuj tyle liści kapusty, aby wyrównać dno dużego rondla.
Doprowadzić 2 1/4 szklanki wody do wrzenia.
Dodać ryż i przywrócić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć ryż i niech gotować do miękkości.
Na dużej patelni, brązowy cebulę w 3 łyżki masła lub margaryny.
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć ryż, cebulę i surową wieprzowinę. Doprawić solą i pieprzem. Nadzienie podzielić na 10 części i równomiernie rozprowadzić na 10 dużych liści kapusty.
Tocz mocno, chowając krawędzie do środka. Ułóż warstwę zarezerwowanych liści kapusty na dnie rondla i umieść na nich bułeczki z kapustą.
Pieczarki umieścić w rondlu z kapustą.
Dodaj 1/4 szklanki wrzącej wody do rondla, posypać solą i niech roladki kapusty gotować na średnim ogniu do miękkości, około 30 minut. Jeśli woda się zagotuje, dodaj więcej wody podczas gotowania.
Gdy Gołąbek będzie miękki, przygotuj sos. Na patelni roztopić pozostałe masło lub margarynę i brązową mąkę na małym ogniu. Zasmażkę rozcieńczyć pozostałym wywarem z kapusty z rondla. Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia. Doprawić pastą pomidorową.
Bezpośrednio przed podaniem polać gołąbkiem sosem.