Goujonettes z dorsza z solą i octem słodowym Aioli
Dorsz Goujonettes z solą i słodowym octem Aioli jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 35 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól koszerną, filety z dorsza i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone karczochy z octem słodowym Aioli, Grillowane frytki z octem słodowym Aioli, oraz Blue Corn smażony kurczak z octem słodowym Aioli.
Instrukcje
Napełnij frytkownicę olejem i podgrzej do 375 stopni F. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Pokrój dorsza na paski o wymiarach 1 na 3 cale, używając ostrego noża.
Mąkę, przyprawę do owoców morza, sodę oczyszczoną i szczyptę soli wymieszać w średniej misce. Zrobić studnię w środku i delikatnie wlać piwo.
Wymieszać, aż się połączy. Pracując partiami, obficie pokrywaj ryby w cieście.
Smażyć ryby w partiach, aż złoto brązowy i chrupiące, odwracając rybę, aby upewnić się, że smażyć równomiernie, o 5 protokół.
Przenieść natychmiast do ręczników papierowych, aby zmyć nadmiar oleju. Doprawić solą, gdy ryby są jeszcze bardzo gorące.
Ułóż rybę na blasze wyłożonej stojakiem chłodzącym i włóż wykałaczki koktajlowe do każdego kawałka. Przytrzymaj w piekarniku, aż będzie gotowy do podania.
Podawać z małą łyżką soli i octu słodowego Aioli na wierzchu smażonego dorsza.
W średniej misce wymieszać majonez, ocet, natkę pietruszki i czosnek. Wymieszać z solą, dodając więcej do smaku, w razie potrzeby. Rezerwować do momentu użycia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.