Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska

Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska
Przepis gotuj książkę: podstawowe Francuskie soczewica jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 14g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz paprykę, marchewkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Ugotuj książkę: Grillowana soczewica, oraz Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami.

Instrukcje

1
Włóż soczewicę do sitka i przejrzyj je, odrzucając wszelkie kawałki kamienia, które mogły uciec pakowaczom; spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Soczewicę przerobić na średni rondel, przykryć zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty; wylać soczewicę do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Odcedzić, ponownie opłukać soczewicę i wypłukać rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Naciśnij goździki do cebuli i wrzucić cebulę, marchew, seler, czosnek i liść laurowy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać bulion lub wodę, wymieszać z soczewicą i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do stałego dusić i gotować przez 25 do 30 protokół, lub aż soczewica są prawie miękkie. Jak soczewica gotować, skim off ciał stałych, które wznoszą się do góry i mieszać w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż będą miękkie, kolejne 5 do 10 minut, a następnie wlać koniak, jeśli go używasz. Daj wszystko dobre zamieszanie i jeszcze minutę nad upałem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
SoczewicaSoczewica
KoniakKoniak
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Odcedzić soczewicę, rezerwując płyn do gotowania, jeśli chcesz je podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
7
Wyjąć warzywa i wyrzucić je wszystkie lub wyrzucić goździki i liść laurowy i drobno posiekać warzywa, które będą miękkie, ale smaczne. Warzywa wymieszać z powrotem do soczewicy. Jeśli używasz szalotki, wymieszaj ją teraz (myślę, że dodaje dużo do mieszanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SoczewicaSoczewica
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
8
Soczewica jest gotowa do podania, odstawić i podgrzać na małym ogniu w cieczy, którą zarezerwowałeś, lub używane w innych przepisach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
9
Przechowywanie: po schłodzeniu soczewica i jej ciecz mogą być pakowane hermetycznie i przechowywane w lodówce do 3 dni. Rozgrzać w przykrytym rondlu na delikatnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn