Gotowany niebieski krab z Delaware
Delaware Blue Crab Boil wymaga około 50 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 54 kalorie, 3 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 1,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 8 osób. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Mieszanka chili w proszku, nasion gorczycy, koperku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Crab Boil, Crab Boil i Carolina Crab Boil.
Instrukcje
Zmiel nasiona kopru, musztardę i kminek w młynku do przypraw lub w moździerzu.
Wlać przyprawy do 5-litrowego garnka wraz z chili w proszku, papryką, płatkami czerwonej papryki, rozmarynem, tymiankiem, koperkiem, szałwią i pietruszką. Napełnij garnek wodą do 3/4 i zagotuj na intensywnym ogniu.
Dodaj niebieskie kraby, przykryj garnek i gotuj, aż wszystkie muszle zmienią kolor na czerwony, a mięso nie będzie już przezroczyste, około 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj kraby podczas gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Krab bardzo dobrze komponuje się z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Pindar Peacock Chardonnay. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Chardonnay Pindar Peacock
Wyraźne, żywe z nutami gruszki i jabłka, z subtelnymi nutami wanilii pochodzącej ze starzenia w dębie. Świetne wino w świetnej cenie. Znakomite do ryb, cielęciny i serów. Najlepsze wino spożywcze.