Gotowanie świeżego kraba

Gotowanie świeżego kraba
Gotowanie świeżego kraba może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 141 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulkę kopru włoskiego, cytrynę, gałązkę bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Spirited gotowania: Krab i sałatka cytrusowa z Verjus Vinaigrette, Świeże Roladki Krabowe, oraz Ciastka krabowe ze świeżą cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od przyrządzenia aromatyzowanego wywaru zwanego bulionem dworskim. Z grubsza posiekać pory, marchew, cebulę, kij selera i cebulę kopru włoskiego. Umieść w dużym rondlu lub garnku z czosnkiem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
Koper WłoskiKoper Włoski
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać sól kamienną, pokrojoną cytrynę, ocet winny biały, anyż Gwiaździsty i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Sól KamiennaSól Kamienna
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj 3 litry wody, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Schłodzić i przecedzić płyn do dzbanka, odrzucając warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Powrót płynu do garnka i doprowadzić z powrotem do wrzenia. Dolać do kraba i gotować na wolnym ogniu przez 12 minut na kg, a następnie pozostawić do ostygnięcia w garnku, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Aby przygotować kraba, połóż kraba na plecach i odkręć przednie pazury z czarnymi końcówkami. Zawierają one większość białego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Połóż kraba na plecach oczami skierowanymi ku tobie i, używając obu rąk, popchnij sześć nóg. Naciśnij dwa kciuki po obu stronach oczu i odepchnij torebkę (czyli centralną część ciała).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
7
Na spodniej stronie widać koło szarych, pierzastych skrzeli zwanych martwymi męskimi palcami. Ważne jest, aby je zdjąć i wyrzucić. Nie należy ich jeść. Następnie, używając ciężkiego noża, przeciąć okrągłą torebkę na cztery. To eksponuje białe mięso, które można wybrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Zdejmij kostki z pazurów i wybierz mięso szaszłykiem lub małym, ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Umieść duże pazury na blacie i przykryj czystym ręcznikiem. Rozwal tył ciężkiego noża lub młotka, aż skorupa pęknie. Jako alternatywna metoda, umieszczenie drewnianej deski na wierzchu kraba, a następnie uderzenie deski dużym młotkiem, również działa dobrze. Obrać pękniętą skorupę, aby wyodrębnić mięso w środku. W środku znajduje się cienka kość ostrza, którą należy wyrzucić ostrożnie, jest ostra. Możesz również wypchnąć mięso za pomocą kciuków i palców, sprawdzając jednocześnie wszelkie zabłąkane kawałki skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
KrabKrab
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Ściągnij 6 nóg. Wydobywanie mięsa z nóg jest skrzypiące, więc jeśli naprawdę nie potrzebujesz mięsa, zachowaj je na bisque.
Składniki, których będziesz potrzebować
BisqueBisque
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Aby sprawdzić, czy w białym krabie nie ma już skorupy, posyp kraba metalową tacą, w której będziesz mógł usłyszeć, czy pozostała skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
12
Za pomocą łyżeczki zeskrobać brązowe mięso wewnątrz głównej skorupy ciała, zarówno miękkie, jak i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
Umieścić na sitku i przetrzeć do miski za pomocą tylnej drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling

Krab działa bardzo dobrze z Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn