Gotowane ostrygi i karczochy z kremem szampańskim
Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pieprz, szampana i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowane ostrygi w szampanie z dodatkiem warzyw, szpinaku liściastego i szynki Prosciutto, Gotowane Ostrygi W Kremie Pernod, oraz Migdałowy Szampan gotowane gruszki z migdałową bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij rondel 3-quart do połowy wodą i dodaj ocet, olej i sól, a następnie ubijaj w mące. (Nie podgrzewać.)
Odciąć górny cal liści 1 karczocha ząbkowanym nożem, następnie odciąć łodygę równo z podstawą i wyrzucić łodygę. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i bladożółte u podstawy. Przycinanie ciemnozielonych części włóknistych od podstawy i boku karczocha ostrym nożem do parkowania, a następnie przycinanie pozostałych liści równo z wierzchołkiem karczocha. Upuść dno karczocha do wody w garnku, umieszczając sito lub małą pokrywkę bezpośrednio na wierzchu karczocha, aby utrzymać się w zanurzeniu, i przygotuj pozostałe karczochy w ten sam sposób. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, utrzymując karczochy zanurzone z sitem lub pokrywką, aż po prostu przetargu, 12 do 15 protokół.
Karczochy przenieść szczypcami (rezerwując wodę w rondlu) na powierzchnię roboczą, a gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usunąć spiczaste wewnętrzne liście i rozmyte Dławiki za pomocą noża do melona lub małej łyżki. Powrót karczochy do wody do gotowania, aby utrzymać ciepło, pokryte.
Umieścić 1 cal wody w garnku 3-do 4-quart i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać szpinak, 1 garść na raz, mieszając szczypcami, i gotować, aż cały szpinak zwiędnie.
Szpinak odsączyć w durszlaku i mocno nacisnąć tylną dużą łyżką, aby usunąć nadmiar płynu.
Gotować szalotkę na maśle w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać szpinak, sól, i pieprz i gotować, mieszając, 2 protokół. Trzymaj ciepło, przykryte.
Wlać likier ostrygowy do niereaktywnej 8-calowej ciężkiej patelni i dodać szampana, szalotkę i ocet. Doprowadzić do wrzenia i zagotować, odtłuszczając pianę, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, około 5 minut. (Zmniejszyć ogień, jeśli to konieczne, aby nie przegrzać.)
Wlać płyn przez sito o drobnych oczkach do miarki, naciskając, a następnie odrzucając szalotkę. Powrót płynu do patelni, następnie dodać śmietanę i ostrygi i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając ostrygi nad, Jeśli nie całkowicie pokryte, aż krawędzie zwijają się, o 1 minutę.
Przełóż karczochowe DNA szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć, układając je do góry nogami.
Przełożyć na talerze, obracając je prawą stroną do góry, a następnie polać szpinakiem. Ostrygi układamy na szpinaku, wyciągając je z sosu łyżką szczelinową.
Gotować sos do zmniejszenia do około 1/2 szklanki, 3 do 5 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, następnie szczypiorek, i zawirować patelnię, aż masło jest włączone.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Łyżka sosu na ostrygi.