Gotowane gruszki w sosie waniliowym
Gotowane gruszki w sosie waniliowym może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 300 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, laskę cynamonu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 17%. Podobne przepisy to Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym, Flambeed Vanilla-gotowane gruszki z sosem morelowym, oraz Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym.
Instrukcje
Połączyć wodę z cukrem w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj wanilii i cynamonu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Obrać i rdzeń gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone.
Wytnij około 1/4 cala od podstawy każdej gruszki, aby siedzieli płasko.
Dodać gruszki do mieszanki cukru. Przykryć i gotować na średnim ogniu 10 minut lub do miękkości.
Gruszki wyjąć łyżką szczelinową; dokładnie schłodzić. Wyrzuć laskę cynamonu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i wymieszać nasiona w mieszaninę cukru. Odrzuć fasolę. Odstawić 2 szklanki mieszaniny cukru; rezerwy pozostałej mieszaniny do innego użycia.
Powrót 2 szklanki mieszanki cukru na patelnię; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować do lekko syropu i zmniejszyć do 1/2 szklanki (około 12 minut). Spokojnie.
SOS podawać z gruszkami w temperaturze pokojowej lub schłodzony.