Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu chińskich przepisów, więc spróbuj gorącego garnka z krabowymi Wontonami. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 402 kalorie, 32G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka białka jaja, olej arachidowy, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons), Crab Wontons, oraz Crab Wontons.
Instrukcje
1
Usuń pazury z krabów i ćwiartuj ciała. W dużym garnku, dodać olej, imbir, szalotka, i chile przez 2 minuty, aż pachnące. Następnie dodaj kraby i miso. Przykryć 1 galon zimnej wody i umieścić na średnim ogniu; gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. W międzyczasie, możesz skupić się na składaniu wontonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Miso
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozgrzać patelnię na średnim płomieniu i płaszcz z olejem arachidowym; dodać imbir, szalotka, i marchew, saute przez 2 protokół do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Umieścić grudkę krabmeat w misce do miksowania i zeskrobać w mieszaninie imbiru. Złóż zieloną cebulę, kolendrę, majonez i sok z cytryny; doprawić solą i pieprzem. Uważaj, aby nie rozgnieść mięso krabowe, chcesz, że tekstury, gdy ugryźć w wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Grudkowe Kraby
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Crabmeat
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
4
Ułożyć owijkę wonton na płaskiej powierzchni i posmarować ubitym białkiem jajka. Upuść 1 łyżkę nadzienia kraba na środek opakowania. Złóż wonton na pół, róg do rogu, tworząc trójkąt. Naciśnij wokół napełniania, aby wybić pęcherzyki powietrza, a następnie naciśnij szew razem, aby uszczelnić, aby wypełnienie nie wyciekło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Krab
5
Posmaruj 2 boczne punkty ubitym białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
6
Połóż palec wskazujący na środku, aby mieć coś do naciśnięcia, a następnie złóż 2 boki do środka, lekko nakładając się, i dociśnij ciasto do palca kciukiem, aby utworzyć szczelne uszczelnienie. Lekko odkurzyć wypełnione wontons z skrobi kukurydzianej, aby utrzymać je od sklejania się i umieścić je na arkuszu cookie. Po złożeniu wyglądają jak kapelusze papieskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Gdy wontony są wypełnione i złożone, odcedzić bulion zupy, aby usunąć ciała stałe i wlać go do gorącego garnka. Przynieś zupę na wolnym ogniu. Wrzucić grzyby shiitake i wontons; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż wontons są gotowane.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.