Gorący garnek z krabowymi Wontonami

Gorący garnek z krabowymi Wontonami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu chińskich przepisów, więc spróbuj gorącego garnka z krabowymi Wontonami. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 402 kalorie, 32G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka białka jaja, olej arachidowy, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons), Crab Wontons, oraz Crab Wontons.

Instrukcje

1
Usuń pazury z krabów i ćwiartuj ciała. W dużym garnku, dodać olej, imbir, szalotka, i chile przez 2 minuty, aż pachnące. Następnie dodaj kraby i miso. Przykryć 1 galon zimnej wody i umieścić na średnim ogniu; gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. W międzyczasie, możesz skupić się na składaniu wontonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
MisoMiso
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozgrzać patelnię na średnim płomieniu i płaszcz z olejem arachidowym; dodać imbir, szalotka, i marchew, saute przez 2 protokół do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Umieścić grudkę krabmeat w misce do miksowania i zeskrobać w mieszaninie imbiru. Złóż zieloną cebulę, kolendrę, majonez i sok z cytryny; doprawić solą i pieprzem. Uważaj, aby nie rozgnieść mięso krabowe, chcesz, że tekstury, gdy ugryźć w wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Grudkowe KrabyGrudkowe Kraby
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
CrabmeatCrabmeat
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Ułożyć owijkę wonton na płaskiej powierzchni i posmarować ubitym białkiem jajka. Upuść 1 łyżkę nadzienia kraba na środek opakowania. Złóż wonton na pół, róg do rogu, tworząc trójkąt. Naciśnij wokół napełniania, aby wybić pęcherzyki powietrza, a następnie naciśnij szew razem, aby uszczelnić, aby wypełnienie nie wyciekło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
KrabKrab
5
Posmaruj 2 boczne punkty ubitym białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
6
Połóż palec wskazujący na środku, aby mieć coś do naciśnięcia, a następnie złóż 2 boki do środka, lekko nakładając się, i dociśnij ciasto do palca kciukiem, aby utworzyć szczelne uszczelnienie. Lekko odkurzyć wypełnione wontons z skrobi kukurydzianej, aby utrzymać je od sklejania się i umieścić je na arkuszu cookie. Po złożeniu wyglądają jak kapelusze papieskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Gdy wontony są wypełnione i złożone, odcedzić bulion zupy, aby usunąć ciała stałe i wlać go do gorącego garnka. Przynieś zupę na wolnym ogniu. Wrzucić grzyby shiitake i wontons; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż wontons są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodać sok z limonki i kolendry; Chochla do miski zupy i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn