Gorące i pikantne słodkie ziemniaki
Gorące i pikantne słodkie ziemniaki zajmuje około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 183 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 434 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka słodkich ziemniaków, oliwy z oliwek, scotch bonnet chilli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone W Piekarniku Słodkie Ziemniaki: Słodkie I Pikantne, Pieczone W Piekarniku Pikantno-Słodkie Słodkie Ziemniaki, oraz słodkie i pikantne gorące skrzydełka.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 2,5 cm.
Połóż każdy ziemniak na dużym arkuszu folii, utrzymując plastry razem.
Skropić każdy ziemniak oliwą z oliwek, posypać liśćmi tymianku, około połowy posiekanego chilli i doprawić dużą ilością soli i pieprzu. Dłońmi wmasuj aromaty w każdy plasterek. Wymień plasterki w ich oryginalnych pozycjach.
Ułożyć gałązkę tymianku na wierzchu każdego ziemniaka i posypać pozostałym chilli. Owiń folię bezpiecznie wokół ziemniaków, aby zrobić dwie paczki. (Możesz przygotować się do tego etapu do 24 godzin wcześniej.)
Umieścić paczki foliowe na stelażu nad najgorętszą częścią grilla i gotować przez 45 minut, aż ziemniaki będą maślane i zmiękną. (Rozpakuj i Przetestuj za pomocą noża, aby sprawdzić, czy są gotowe).