Gorąca i kwaśna zupa z tofu (Suan La Dofu Tang)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne? Gorąca i kwaśna zupa z tofu (Suan La Dofu Tang) może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 16G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.44 za porcję. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka Jedwabnego tofu, ocet ryżowy, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jedwabne tofu, możesz śledzić to danie główne z Jedwabny Mus Czekoladowy Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa gorąco-kwaśna, Kapusta na gorąco i kwaśno (suan La Bai Cai), oraz Mapo Dofu (Tofu) z rampami.
Instrukcje
Odmierz bulion do rondla i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodaj tofu i zieloną cebulę. Powoli mżnij w ubitym jajku, aby zrobić długie nitki jajka.
Dodać grzyby i kapustę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i doprawić sosem chili, octem i sosem sojowym. W razie użycia wymieszać z kwasem cytrynowym.