Gorzka Czekolada-Bourbon Torte
Ciemna czekolada-Bourbon Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 186 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, jajko, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Czekoladowo-Bourbon Pecan, Dark & squidgy chocolate torte, oraz Karmelowo-pistacjowy tort z chałwą i gorzką czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spód i boki 8-calowej patelni sprężynowej z natryskiem do gotowania.
Kąski czekolady w mikrofalówce w małej misce bezpiecznej dla mikrofali przy średniej mocy (50% mocy) przez 1 minutę lub do rozpuszczenia i wygładzenia, mieszając w odstępach 30 sekund.
Ubij masło i 1/2 szklanki granulowanego cukru na średniej prędkości za pomocą miksera elektrycznego ,aż dobrze wymieszane (około 2 minut).
Dodać wanilię i jajko; pokonać 1 minutę.
Dodać mleko i, w razie potrzeby, bourbon; beat 1 minutę. (
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
Dodać roztopioną czekoladę, ubijając aż do wymieszania. Stopniowo dodawać kakao i mąkę, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni.
Dodaj pozostały 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę. w czasie, bicie aż sztywne szczyty tworzą. Złóż jedną czwartą mieszaniny białek jaj w ciasto; delikatnie złóż w pozostałej mieszaninie białek jaj. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 300 przez 45 minut lub do zestawu. (Drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie z kilkoma okruchami.)
Wyjmij torte z piekarnika; natychmiast uruchom końcówkę małego noża wokół krawędzi torte.
Ostudzić na stojaku drucianym 30 minut. (Torte wzrośnie do góry patelni podczas pieczenia, ale zatonie podczas chłodzenia.)
Usuń boki springform pan.
Łyżka ubijana do plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym. (Nie zamykać.) Snip 1 róg torby, aby zrobić mały otwór. Rura dollops z bitą polewą wokół podstawy torte.
Tortownicę posypać cukrem pudrem i kakao.
Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy specjalnych chipsów z ciemnej czekolady Hershey.