Gofry z sosem jabłkowym/kiełbasą
Przepis na gofry z musem jabłkowym/kiełbasą można przygotować w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 16 g białka i 22 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga musu jabłkowego, mielonego cynamonu, kiełbasy wieprzowej luzem i jajek. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobi je ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co nie jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gofry z musem jabłkowym, Gofry z musem jabłkowym i Bezglutenowe gofry z jabłkami Clean Eating.
Instrukcje
Na patelni podsmaż i pokrusz kiełbasę, aż przestanie być różowa. W międzyczasie w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową. W drugiej misce lekko ubij żółtka.
Dodać mleko, mus jabłkowy i olej; Dobrze wymieszać. Mieszaj z suchymi składnikami tylko do połączenia. Białka ubić na sztywną pianę; włożyć do ciasta.
Odcedzić kiełbasę; dodać do ciasta.
Piec w nagrzanej gofrownicy według wskazówek producenta na złoty kolor.