Gnocchi z pieczonej papryki z pomidorami, oliwkami i majerankiem
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepisy na pudełko z przepisami, Gnocchi z pieczonej papryki z pomidorami, oliwkami i majerankiem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,28 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 55 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, papryki, rdzawych ziemniaków i oliwek gaetan. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy to Duszony miecznik z czarnymi oliwkami, pomidorami i majerankiem, Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami, oraz Ricotta Gnocchi z grzybami i majerankiem.
Instrukcje
Zrób ciasto gnocchi. W dużym rondlu gotuj ziemniaki, aż będą miękkie, około 45 minut. Gdy jest jeszcze ciepły, obierz i przepuść przez młynek do warzyw lub ricer na czystą deskę do makaronu.
Umieść posiekaną paprykę w ręczniku i wykręć, aby wydobyć jak najwięcej płynu.
Zrób dołek na środku ziemniaków i posyp mąką, używając całej mąki.
Umieść jajko, sól i posiekaną paprykę na środku studni i widelcem wymieszaj z mąką i ziemniakami, tak jak robiąc makaron. Po wymieszaniu jajka i pieczonej papryki połącz ciasto, delikatnie ugniatając, aż powstanie kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka wyschnie w dotyku.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj około 2 łyżek soli.
Rozgrzej oliwę z oliwek na 12-14-calowej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj czosnek i gotuj do jasnobrązowego, około 30 sekund.
Dodaj oliwki i pomidory i gotuj przez 3 minuty. Trzymaj się ciepło.
Ciasto podzielić na 4 kulki. Posyp deskę mąką i zwiń każdą kulkę w linę o grubości 1 cala.
Pokrój linę na 1-calowe kawałki i pozwól im lekko wyschnąć przed uformowaniem.
Zwiń kawałki po zębach widelca, aby uzyskać klasyczny kształt. Powtórz z pozostałym ciastem gnocchi. Wrzuć gnocchi, od 10 do 15 na raz, do wrzącej wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię.
Delikatnie wyjmij łyżką cedzakową i dodaj na patelnię z oliwkami i pomidorem.
Dodaj majeranek. Wrzucić do powlekania na średnim ogniu, około 1 minuty.
Umieść w ciepłej misce i podawaj.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Bibbiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.