Dyniowe Gnocchi z sosem Crème Fraîche-szałwia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 477 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, parmezan, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii, Creme Fraiche Mushroom Gnocchi, oraz Pełnoziarniste Gnocchi z sosem z szałwii dyniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko odkurzyć mąką; odstawić na bok. Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. (Nie podgrzewaj wody, jeśli planujesz zamrozić gnocchi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Garnek
2
Umieść ricottę w sitku o drobnych oczkach nad dużą misą. Użyj gumowej szpatułki lub łyżki, aby rozbić i przepchnąć ricottę przez sitko (zajmie to trochę wysiłku), upewniając się, że zeskrobujesz spodnią część Sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Szpatułka
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać dynię, żółtka, odmierzoną sól, brązowy cukier i gałkę muszkatołową, doprawić kilkoma szczyptami białego pieprzu i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Brązowy Cukier
żółtko Jaja
Dynia
Gałka Muszkatołowa
Sól
4
Dodać odmierzoną mąkę i wymieszać, aż ciasto się połączy. (Będzie bardzo miękki i lekko lepki, ale nie przepracuj go, bo ciasto stanie się twarde i ciężkie.) Obficie mąki powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Wklep go w szorstki prostokąt i pokrój na 4 równe kawałki. Delikatnie zwiń 1 sztukę w równą linę o średnicy około 3/4 cala, w razie potrzeby posypując powierzchnię. (Pamiętaj, aby być delikatnym lub gnocchi okaże się trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rolka
5
Wytnij linę na kawałki 3/4 cala. (Jako opcjonalny krok, można tworzyć grzbiety na każdym gnocchi: lekko mąki palec wskazujący, kciuk, i zęby widelca sałatki. Używając kciuka, lekko naciśnij wyciętą stronę gnocchi w tylnej części palców widelca, a następnie rodzaj rolki/przesuń ją palcem wskazującym; kciuk pozostawi wklęsłe wrażenie w gnocchi, które jest przydatne do przechowywania sosu. Obejrzyj ten film, aby zobaczyć, o czym mówimy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Mąka Uniwersalna
SOS
Rolka
6
Umieść gnocchi na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz walcowanie i krojenie pozostałych 3 kawałków ciasta.Drugą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
7
Dodać jedną trzecią gnocchi do wrzącej wody i gotować, aż pływają, o 2 do 3 protokół, a następnie niech gotować o 30 sekund do 1 minutę więcej więc są po prostu gotowane przez (test przez cięcie 1 na pół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Woda
8
Wyjąć łyżką szczelinową, zatapiając nadmiar wody z dna łyżki ręcznikami papierowymi lub czystym ręcznikiem kuchennym i przenieść na drugą przygotowaną blachę do pieczenia. Powtórz gotowanie pozostałych gnocchi w kolejnych 2 partiach. Rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania i odstawić na bok. Odstawić dużą miskę.2 łyżki masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowa
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Patelnia
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj 1 łyżeczkę szałwii i połowę gnocchi i gotuj, często potrząsając patelnią, aż gnocchi będą rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przenieść łyżką szczelinową do zarezerwowanej dużej miski. Powtórz z pozostałym masłem, szałwią i gnocchi.Zmniejsz temperaturę do średnio niskiego, dodaj zarezerwowaną wodę gnocchi do gotowania i crème fraîche i ubijaj, aby połączyć. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszy się, o 3 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem, dodać rumiane gnocchi i parmezan, i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Creme Fraiche
Parmezan
Gnocchi
Masło
Woda
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Trzepaczka
Do Szczotkowania I Smażenia
11
Przenieść gnocchi do naczynia lub podzielić między poszczególne talerze i top z orzechami laskowymi.