Gnocchi dyniowe z sosem Crème Fraîche-szałwia

Gnocchi dyniowe z sosem Crème Fraîche-szałwia
Dyniowe Gnocchi z sosem Crème Fraîche-szałwia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 477 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, parmezan, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii, Creme Fraiche Mushroom Gnocchi, oraz Pełnoziarniste Gnocchi z sosem z szałwii dyniowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko odkurzyć mąką; odstawić na bok. Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. (Nie podgrzewaj wody, jeśli planujesz zamrozić gnocchi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
GarnekGarnek
2
Umieść ricottę w sitku o drobnych oczkach nad dużą misą. Użyj gumowej szpatułki lub łyżki, aby rozbić i przepchnąć ricottę przez sitko (zajmie to trochę wysiłku), upewniając się, że zeskrobujesz spodnią część Sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SzpatułkaSzpatułka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać dynię, żółtka, odmierzoną sól, brązowy cukier i gałkę muszkatołową, doprawić kilkoma szczyptami białego pieprzu i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żółtko Jajażółtko Jaja
DyniaDynia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
4
Dodać odmierzoną mąkę i wymieszać, aż ciasto się połączy. (Będzie bardzo miękki i lekko lepki, ale nie przepracuj go, bo ciasto stanie się twarde i ciężkie.) Obficie mąki powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Wklep go w szorstki prostokąt i pokrój na 4 równe kawałki. Delikatnie zwiń 1 sztukę w równą linę o średnicy około 3/4 cala, w razie potrzeby posypując powierzchnię. (Pamiętaj, aby być delikatnym lub gnocchi okaże się trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
5
Wytnij linę na kawałki 3/4 cala. (Jako opcjonalny krok, można tworzyć grzbiety na każdym gnocchi: lekko mąki palec wskazujący, kciuk, i zęby widelca sałatki. Używając kciuka, lekko naciśnij wyciętą stronę gnocchi w tylnej części palców widelca, a następnie rodzaj rolki/przesuń ją palcem wskazującym; kciuk pozostawi wklęsłe wrażenie w gnocchi, które jest przydatne do przechowywania sosu. Obejrzyj ten film, aby zobaczyć, o czym mówimy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
RolkaRolka
6
Umieść gnocchi na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz walcowanie i krojenie pozostałych 3 kawałków ciasta.Drugą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Dodać jedną trzecią gnocchi do wrzącej wody i gotować, aż pływają, o 2 do 3 protokół, a następnie niech gotować o 30 sekund do 1 minutę więcej więc są po prostu gotowane przez (test przez cięcie 1 na pół).
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
WodaWoda
8
Wyjąć łyżką szczelinową, zatapiając nadmiar wody z dna łyżki ręcznikami papierowymi lub czystym ręcznikiem kuchennym i przenieść na drugą przygotowaną blachę do pieczenia. Powtórz gotowanie pozostałych gnocchi w kolejnych 2 partiach. Rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania i odstawić na bok. Odstawić dużą miskę.2 łyżki masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj 1 łyżeczkę szałwii i połowę gnocchi i gotuj, często potrząsając patelnią, aż gnocchi będą rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieść łyżką szczelinową do zarezerwowanej dużej miski. Powtórz z pozostałym masłem, szałwią i gnocchi.Zmniejsz temperaturę do średnio niskiego, dodaj zarezerwowaną wodę gnocchi do gotowania i crème fraîche i ubijaj, aby połączyć. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszy się, o 3 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem, dodać rumiane gnocchi i parmezan, i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Creme FraicheCreme Fraiche
ParmezanParmezan
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Przenieść gnocchi do naczynia lub podzielić między poszczególne talerze i top z orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
GnocchiGnocchi
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn