Garnek z kurczakiem-au-Feu
Need a dairy free main course? Kurczak Pot-au-Feu może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz odtłuszczony bulion z kurczaka, sól i pieprz, podsmażoną w piekarniku cebulę i czosnek oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, oraz One Pot Ranch Kurczak z ryżem.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Umieścić 1 łyżkę oleju na patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać 1/2 kurczaka i brązowy ze wszystkich stron, około 10 minut w sumie. Gdy kurczak jest rumiany, przełożyć na półmisek i dodać pozostałego kurczaka.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Dodaj marchew, tymianek i pozostały olej na patelni. Mieszać często, aż marchewki są lekko rumiane, około 10 minut.
Dodać mąkę i wymieszać 1 minutę dłużej.
Dodać podsmażoną cebulę i czosnek, białe wino, bulion, i port, i mieszać do wrzenia, o 5 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 40 minut.
Umieść 1/2 kurczaka w każdej z 2 patelni foliowych (8 do 9 w. kwadrat). Łyżka sosu równomiernie na kurczaka. Patelnie uszczelnić folią i zamrozić (patrz zimne fakty poniżej).
Rozmrażać 1 patelnię (patrz UWAGI).
Piec, przykryty, w piekarniku 375, aż kurczak nie będzie już różowy w najgrubszej części (pocięty do testu), około 1 1/2 godziny (około 1 godziny w piekarniku konwekcyjnym).
Zimne Fakty. Packaging: torby zamrażarki i patelnie foliowe. Wycisnąć całe powietrze i uszczelnić worek. Aby lepiej chronić mrożonki podczas przechowywania, Zamknij każdą torebkę w drugiej.
Połóż torby płasko w zamrażarce, aż staną się solidne, więc będą się układać. Uszczelnij Patelnie foliowe podwójną warstwą folii, aby chronić żywność do przechowywania. Oznacz każdą potrawę trwałym markerem. Zrób mistrzowską listę potraw. Gdy wyjmiesz je z zamrażarki, wykreśl je z listy. Aby uzyskać najlepszą jakość, zamrozić mieszanki mięsne nie dłużej niż sześć tygodni, inne trzy miesiące.