Galaretka mięsna lub galaretka

Galaretka mięsna lub galaretka
Galaretka mięsna lub galaretka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przyprawa. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 20g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i pieprzu, marchew, kolejny kawałek cielęciny na kości i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Galaretka Galaretkowa, Pomidor Aspic, oraz Aspik Morelowy.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem żelatyny, białek i alkoholu, jeśli używasz, w dużej patelni z 2 2/3 wody i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i pozostawić na wolnym ogniu przez około 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
AlkoholAlkohol
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ostrożnie przecedzić przez sitko wyłożone gazą i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Usuń tłuszcz, który zestali się na górze.
4
Gdy wywar jest zimny, sprawdź konsystencję: jeśli nie jest ustawiony, przynieś go na wolnym ogniu i dodaj 3 do 4 liści żelatyny namoczonych w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Aby rozjaśnić galaretkę do galaretki, lekko ubić białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
6
Umieścić wywar na patelni, wymieszać białka i delikatnie ubić cały płyn, bez zatrzymywania, tak aby białka stały się pieniste, podgrzewając bardzo stopniowo, aż płyn tylko dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
W razie potrzeby dodać Maderę, Porto lub sherry do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
PortPort
8
Wlać klarowaną ciecz przez sitko wyłożone wilgotną gazą, wyrzucić ciała stałe i pozostawić do lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn