Galaretka mięsna lub galaretka
Galaretka mięsna lub galaretka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przyprawa. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 20g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i pieprzu, marchew, kolejny kawałek cielęciny na kości i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Galaretka Galaretkowa, Pomidor Aspic, oraz Aspik Morelowy.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem żelatyny, białek i alkoholu, jeśli używasz, w dużej patelni z 2 2/3 wody i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i pozostawić na wolnym ogniu przez około 4 godziny.
Ostrożnie przecedzić przez sitko wyłożone gazą i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Usuń tłuszcz, który zestali się na górze.
Gdy wywar jest zimny, sprawdź konsystencję: jeśli nie jest ustawiony, przynieś go na wolnym ogniu i dodaj 3 do 4 liści żelatyny namoczonych w zimnej wodzie.
Aby rozjaśnić galaretkę do galaretki, lekko ubić białka.
Umieścić wywar na patelni, wymieszać białka i delikatnie ubić cały płyn, bez zatrzymywania, tak aby białka stały się pieniste, podgrzewając bardzo stopniowo, aż płyn tylko dojdzie do wrzenia.
W razie potrzeby dodać Maderę, Porto lub sherry do smaku.
Wlać klarowaną ciecz przez sitko wyłożone wilgotną gazą, wyrzucić ciała stałe i pozostawić do lodówki.