Frytki Domowe Żeliwne
Żeliwne domowe frytki to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jeśli masz paprykę, Jalapeno chiles, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeliwne domowe frytki z pieczonym Zielonym Chiles, kolendrą, zieloną cebulą, Radicchio i kremowym sosem czosnkowym, Pieczeń Żeliwna, oraz Grzyby Żeliwne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki ziemniaków, plastry cebuli, paprykę i chili posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Grillować ziemniaki i cebulę przez 2 do 3 minut na stronie lub aż tylko gotowane przez i lekko zwęglone.
Zdjąć z ognia, pokroić każdy ziemniak na pół i drobno posiekać cebulę.
Grill papryki i chiles aż zwęglone ze wszystkich stron.
Wyjąć z grilla, umieścić w misce, przykryć i pozostawić na parze przez 5 minut.
Usuń skórę i drobno pokroić w kostkę.
Roztopić masło w 9-calowej żeliwnej patelni na rusztach grilla.
Dodać ziemniaki, cebula, papryka, i chiles wszystko w 1 warstwa i opakowanie w dół. Gotować, aż chrupiące i ładnie rumiane.