Frittata z ziemniaków, pora i indyka
Ziemniaki, Por i Indyk Frittatan to bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sól i pieprz, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Frittata Ziemniaczano-Porowa, Frittata ziemniaczano-porowa, oraz Frittata Ziemniaczana Z Porem I Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ziemniaki umieścić w małym rondlu, przykryć zimną wodą i dodać szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tylko przetargu, o 10 protokół.
Ubić jajka i mleko razem, doprawić solą i pieprzem. Ciepły olej w dużej, żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu. Pory gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać indyka i smażyć aż gotowane przez, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do minimum, wymieszać z ziemniakami i doprawić solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę jaj na patelni, przechylając patelnię tak działa na krawędziach. Gotuj bez przeszkód, aż dno będzie twarde, około 10 minut, okresowo podnosząc boki, aby umożliwić przepływ jaj.
Umieścić w piekarniku i piec, aż centrum jest firma, 8 do 10 minut.
Posypać serem na wierzch.
Pokroić w kliny; podawać.