Frittata z ziemniakami i Prosciutto

Frittata z ziemniakami i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj frittaty z ziemniakami i Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Jeśli masz bagietkę, prosciutto, ciężki krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Ziemniaki i Prosciutto Frittata, Frittata z ziemniakami i Prosciutto, oraz Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni o średnicy 9 1/2 cala na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Doprawić mieszankę ziemniaków solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Saute na średnim ogniu, aż ziemniaki są złote i chrupiące na zewnątrz, miękkie wewnątrz, o 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
5
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
6
W średniej misce wymieszać jajka, śmietanę, parmezan, prosciutto i bazylię. Wymieszać mieszaninę jaj do mieszaniny ziemniaków na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina jaj jest prawie ustawiona, ale góra jest nadal Luźne, O 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Umieść patelnię pod brojlerem. Broil aż do góry jest ustawiony i złoty kolor, o 4 protokół. Za pomocą gumowej szpatułki poluzuj frittatę z patelni i przesuń frittatę na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Pokrój frittatę na 12 klinów.
9
Rozłupać każdy kawałek chleba. Pieczywo tostujemy na patelni grillowej na złoty kolor. Można również smażyć chleb pokrojony bok do złotego, o 1 do 2 protokół, zachowując uważny zegarek na chleb, ponieważ mogą one łatwo spalić. Pokrojone boki chleba tostowego posmarować masłem. Ułóż klin frittata na każdym dolnym kawałku chleba. Przykryć blatami chlebowymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn