French Tourtiere
Francuski Tourtiere może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 2333 kalorii, 42g białka, oraz 140 g tłuszczu każdy. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pietruszkę, czosnek, mieloną szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Spróbuj French Canadian Tourtiere I, French Canadian Tourtiere, oraz Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu, podsmażyć cebulę i czosnek w boczku kapie do jasnobrązowego.
Dodać mieloną wieprzowinę. Gotować do jasnobrązowego, mieszając, aż kruchy; odcedzić. Wymieszać z bulionem, solą i pieprzem. Gotować przez 10 minut lub aż płyn prawie się wchłonie.
Dodać przyprawy i pietruszkę. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Łyżka napełniania do ciasta wyłożone 9 calowy talerz pie deep dish. Wierzch z pozostałym ciastem; krawędzie uszczelnić i wyciąć otwory wentylacyjne.
Piec w temperaturze 425 stopni F (220 stopni C) przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przez 20 do 30 minut dłużej, lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub na zimno.