Fregola z karczochami, fetą, migdałami i ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fregoli z karczochami, fetą, migdałami i ziołami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 19g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ząbki czosnku, izraelski kuskus, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacka-pieczone karczochy z migdałami, bułką tartą i ziołami, Cytrynowa Fregola z kokardkami i ziołami, oraz Homeryczna Noga Jagnięca Z Krwisto Pomarańczową Glazurą, Fregolą, Fetanem I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij średnią miskę wodą i dodaj sok z cytryny.
Odciąć górną trzecią część karczochów, a także twardą dolną część łodygi. Odciąć ciemną skórę od podstawy,a następnie przeciąć każdy karczoch na pół wzdłuż. Za pomocą łyżki grejpfrutowej lub małej łyżeczki zeskrobać Owłosione "duszenie" wewnątrz każdej połowy i wyciągnąć fioletowe liście. Pokroić karczochy na 1/2-calowe kawałki szerokości.
W średniej (3-ćwiartce) garnku zagotuj 6 szklanek wody, oliwy z oliwek, soli, ząbków czosnku i płatków pieprzu.
Dodać karczochy i gotować na wolnym ogniu, pokryte, do miękkości, 5-7 protokół.
Karczochy wyjąć łyżką szczelinową do miski, pozostawiając wodę.
Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia i dodać fregola (lub kuskus) i gotować do miękkości, 10-12 minut.
Dobrze spuścić i wrócić do garnka.
Dodać karczochy, migdały, mięta, koperek, i większość feta, i 2 łyżki więcej oliwy z oliwek. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z pozostałą fetą posypaną na wierzchu.