Francuskie duszone udka z kurczaka mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. To danie główne ma 766 kalorii, 54g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka estragonu, marchew, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone udka z kurczaka z suszonymi owocami, Tosty Francuskie Z Duszonymi Jagodami, oraz Cytrynowy ser Ricotta Nadziewane francuskie tosty naleśniki z wanilią duszone truskawki.
Instrukcje
1
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu i doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Kurczak zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Ząbków Czosnku
2
Podgrzać EVOO w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodać kurczaka i gotować, aż rumiane i chrupiące po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wyjąć na talerz. Roztopić masło w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać grzyby i gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Dodaj szalotki, marchew i cukier, i doprawić solą i pieprzem. Gotować przez kilka minut, aby zmięknąć. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką. Wymieszać estragon, oliwki i pomidory i doprowadzić do duszenia. Odstawić kurczaka do garnka i gotować, częściowo przykryte, przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. pokrój bagietkę pod kątem i tostuj w piekarniku. Kurczaka i sos podzielić między talerze i podawać z bagietką. Uwaga kucharza: duszony kurczak można przykryć i schłodzić w celu przygotowania posiłku. Podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bagietka
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.