Francuski w mgnieniu oka (Klasyczny): Vanilla Bean Creme Brûlée
Francuski w mgnieniu oka (Klasyczny): Crème Brûlée z fasoli waniliowej może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 426 kalorii, 4G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 52 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz żółtka jaj, cukier granulowany, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brûlée.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Dodaj śmietanę, nasiona wanilii i strąk do małego rondla.
Podgrzewaj na średnim ogniu, często mieszając, aż wokół boków śmietany w garnku utworzą się małe pęcherzyki.
Połącz żółtka i 1/3 szklanki cukru w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Trzepaczka na średniej prędkości, aż bladożółty i żółtka odpadną z trzepaczki wstążkami, około 2 minut, skrobanie miski w razie potrzeby. Z mikserem pracującym na średniej-niskiej prędkości, powoli dodawaj gorącą mieszankę śmietanową.
Trzepaczka do całkowitego połączenia.
Umieść złożony ręcznik kuchenny (lub kilka ręczników papierowych) na dnie patelni do pieczenia lub szklanego naczynia do pieczenia wystarczająco dużego, aby pomieścić sześć 6-uncjowych ramekinów.
Umieść ramekiny na ręczniku i równomiernie pomiędzy nimi.
Usuń jeden ramekin i ostrożnie wlać gorącą wodę do naczynia do pieczenia, aż przyjdzie 1/2 sposób się boki ramekins. Zastąpić brakujący ramekin.
Piec, aż krem jest ustawiony, ale nadal jiggles w centrum, o 40 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej bez usuwania ramekinów z łaźni wodnej. Raz ostygnie, przykryć ramekins w plastiku i przechowywać w lodówce, aż zestaw, w elast 4 godzin, i do nocy.
Aby służyć, posypać każdy ramekin 1 łyżeczką cukru. Brązowy z kuchenną pochodnią i podawać natychmiast.