Fontina Ziemniaki Au Gratin
Przepis Fontina ziemniaki Au Gratin można zrobić za około 1 godzinę. Ta przystawka ma 478 kalorii, 15g białka, oraz 20g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 16 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, parmezanu, mąki i sera fontina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 77%. Podobne przepisy to Ziemniaki zapiekane z serem Fontina, Przepis Na Zapiekankę Z Porem I Fontiną, oraz Zapiekanka Buraczana Z Fontiną I Orzechami Włoskimi.
Instrukcje
W małym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól i pieprz do uzyskania gładkości. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
W wysmarowanym tłuszczem 3-szklankowym naczyniu do pieczenia ułóż połowę ziemniaków, ser fontina, biały sos i szczypiorek. Na wierzch z pozostałymi ziemniakami, fontiną, sosem i szczypiorkiem.
Przykryj i piecz w temperaturze 400° przez 30 minut. Odkryć; posypać parmezanem.
Piec 10-15 minut dłużej lub do miękkości ziemniaków, a wierzch lekko się zrumieni.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.