Flash-smażony wędzony łosoś & jajko obwarzanek
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Flash smażony wędzony łosoś & jajko obwarzanek może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, chrzan śmietany, łosoś, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 33 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Ledwo wędzony łosoś Richarda Blaisa z Pumperniklem, awokado, Salsanem jajecznym i winegretem "Everything Bagel", Obwarzanek Z Łososia Wędzonego, oraz Kanapki Z Bajglem Z Wędzonego Łososia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Tosty połowę obwarzanka. Chrzan śmietankowy wymieszać z majonezem. Gotować plasterek wędzonego łososia na nieprzywierającej patelni przez kilka sekund z każdej strony, aż stanie się nieprzezroczysty.
Rozłóż jedną stronę bajgla z majonezem i top z łososiem. Na patelni zalać olejem i usmażyć jajko. Gdy prawie gotowe, dodać ząbek czosnku i skwierczeć krótko.
Na łososia ułożyć jajko, doprawić i rozsypać czosnek.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Wędzony łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.