Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym
Flan de Queso - flan z serem śmietankowym może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon w proszku, odparowane mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), Krem z serem karmelowym (Flan de Queso), oraz Flan Z Serem Śmietankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz cukier i wodę na średnim ogniu, aż cukier rozpuści się w małej, ciężkiej patelni. Gotuj, ale nie mieszaj, trzymaj uchwyt patelni i powoli obracaj patelnię, aby włączyć cukier i wodę, aby przypominały syrop bursztynowy. Nie palić. Około 8 minut.
Natychmiast wlać syrop do 9-calowej patelni tortowej. Ostrożnie obracaj patelnię tortową wokół, aby pokryć całe dno syropem. Odstawić.
W dużej misce wymieszać jajka, ser śmietankowy, mleko odparowane, mleko skondensowane, cynamon i wanilię.
Wlać do przygotowanego ciasta i przykryć lekko folią aluminiową.
Umieść przykrytą patelnię na dużej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię do pieczenia w połowie wysokości wrzącą wodą jako bain-marie.
Piec przez 1 godzinę i 25 minut lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta.
Wyjąć patelnię do pieczenia z piekarnika i ostudzić na patelni z wodą.
Wyjąć z wody i przechowywać w lodówce na noc.
Poprowadź mały nóż wokół flan, aby poluzować. Aby odkręcić, umieść talerz na patelni do ciasta, mocno przytrzymaj talerz i odwróć. Delikatnie wstrząsnąć i pozwolić flan osiąść na talerzu.