Flan de Coco (flan kokosowy)
Flan de Coco (Coconut Flan) może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 43 centów za porcję. Wiele osób naprawdę polubiło to europejskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś kokos, jajka, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 171 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan kokosowy (Flan de Coco), Flan de Coco (flan kokosowy), oraz Flan De Coco dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść 1 szklankę cukru w małym rondelku na średnim ogniu. Gotuj delikatnie, bez mieszania, ale od czasu do czasu wstrząsając, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, aż cukier całkowicie się rozpuści i stanie się złotobrązowy.
Wlać do dużego, szklanego naczynia do pieczenia.
Rozłóż karmel równomiernie na dnie naczynia, a następnie odstaw do ostygnięcia na 15 minut przed kontynuowaniem.
Gdy karmel stwardnieje, wlej do blendera mleko skondensowane, mleko odparowane, mleko, jajka, 1/2 szklanki cukru i kokos. Mieszaj przez 3 minuty, aż będzie gładka.
Wlać do naczynia do pieczenia na karmel.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż stwardnieje. Po zakończeniu wyjmij z piekarnika i ostudź przez 30 minut. Przesuń nożem po krawędziach naczynia, aby oddzielić flan od boków. Wstaw do lodówki na noc.