Flaky Food Processor Pie Crust
Łuszcząca się skorupa ciasta może być tylko skorupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1650 kalorii, 20g białka, oraz 111g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, lodowatą wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Linda ' s Fantabulous Food Processor Pie Crust, Easy Food Processor Salsan II, oraz Robot Kuchenny Mus Czekoladowy.
Instrukcje
Zmierz mąkę do procesora za pomocą przymocowanego zwykłego ostrza.
Dodać niesolone masło, pokroić w kostkę i skrócić, pokroić w kostkę. (Twój tłuszcz powinien być zamrożony lub bardzo zimny. Możesz zmieniać proporcje lub użyć smalcu, ale suma powinna wynosić 9 łyżek.)
Dodać sól. Pulse trzy razy z trzech zliczeń na impuls lekko wymieszać składniki.
Przy włączonym silniku wlej lodowatą wodę do stołu roboczego, aż ciasto zacznie się wyraźnie kruszyć. Nie czekaj, aż będzie duża Kępa lub będzie zbyt mokra i okaże się twarda.
Zatrzymaj maszynę, Wrzuć kruche ciasto do miski i zbierz ciasto do kuli ręką. możesz go trochę ścisnąć, aby się sklejał. Jeśli po prostu nie utworzy kulki, dodaj odrobinę więcej wody. (Zauważ, że jeśli robisz skorupę w robocie kuchennym, będziesz zużywał mniej wody niż większość przepisów.)
Owinąć kulkę ciasta w papier woskowy lub folię i schłodzić około 30 minut w lodówce.
Rozwałkuj go na chłodnej powierzchni, jeśli możesz. Następnie wykonaj swój przepis na ciasto do pieczenia.