Filipińska Wołowina Stir-Fry
Filipiński Stir-Fry wołowiny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 30g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,15 zł za porcję. 67 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sos sojowy, seler, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Wołowina i kapusta Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pokrojony stek w dużej misce.
Posypać skrobi kukurydzianej na plastry wołowiny i wymieszać do herbu.
Ubić sos sojowy i cukier razem w małej misce, aż cukier się rozpuści; wlać na plastry wołowiny.
Wymieszać i marynować w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Ciepła 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju do miękkości, 5 do 7 protokół. Sos ostrygowy wymieszać z cebulą i czosnkiem; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj groszek śnieżny, zielony groszek, marchew, seler i czerwoną paprykę; gotować i mieszać, aż warzywa będą lekko miękkie, ale nadal chrupiące, 7 do 10 protokół.
Podgrzać 2 łyżki oleju na oddzielnej patelni.
Usunąć wołowinę z marynaty, wytrząsając nadmiar wilgoci; wyrzucić marynatę. Smażyć plastry wołowiny na gorącym oleju do pożądanego stopnia doneness, 3 do 5 minut na stronę dla średnich.
Dodać gotowaną wołowinę do mieszanki warzywnej i dobrze wymieszać.