Filipińska pieczona noga jagnięca z Sarsą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Filipiński pieczone nogi jagnięciny z Sarsan spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz ocet ryżowy, pieprz, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Peruwiańska Sarsa, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym.
Instrukcje
Jagnięcina:Trim tłuszczu z jagnięciny.
Pokrój plastry na jagnięcinę; włóż do każdego plastry czosnku.
Na środku patelni ułożyć liście laurowe, na wierzchu ułożyć jagnięcinę.
Skropić 1 łyżką soku z limonki.Piec w piekarniku 204° przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do325
Pozostałą część soku z limonki i oleju wymieszać; łyżkę na jagnięcinę. Podlewać sokami z patelni przez 15 minut, aż jagnięcina osiągnie pożądaną doneness, około 1 godziny dla średnio rzadkiej lub wewnętrznej temperatury 66°.Sarsa:.In mała patelnia, ryż tost na średnim ogniu, aż orzechowy brązowy, 5 do 7 protokół.
Umieścić w młynku do przypraw lub blenderze i przetworzyć na drobny proszek.
Przenieść do miski; odstawić.
Dodaj olej do patelni; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej.
Dodaj szalotki i czosnek podsmażyć, aż lekko rumiane.
Dodać wątróbkę; smażyć aż smażone. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać paprykę, kurkumę, pieprz, cayenne i goździki. Gotować, mieszając przez 30 sekund.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia i lekko ostudzić.Zeskrobać mieszaninę do blendera; puree i przenieść do rondla. Wymieszać z sosem sojowym, cukrem, octem i 1/2 szklanki wody; dodać liść laurowy. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu; wymieszać w proszku ryżowym. Dusić na małym ogniu, często mieszając, aż gęste i gładkie, 15 do 20 minut.
Usunąć liść laurowy i przenieść do miski.Jagnięcinę pokroić; podawać z sarsą.