Fiesta Lime Parmezan Halibut
Fiesta Lime parmezan Halibut może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.45 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, mieszankę przypraw o smaku limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fiesta Lime Rice, Fiesta Lime Rice, oraz Fiesta Limonka Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Doprawić steki z halibuta solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw o Smaku limonkowym.
Ułóż steki z halibuta na naczyniu do pieczenia.
W blenderze umieścić bułkę tartą panko, parmezan, 1/8 łyżeczki mieszanki przypraw o Smaku limonkowym, tymianek i czosnek.
Zmiksować z wystarczającą ilością oliwy, aby tylko zwilżyć okruchy panko.
Łyżka mieszanki Panko okruchów na halibuta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem, 20 do 30 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.