Fettucine Alfredo
Przepis fettucine Alfredo może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. Ta przystawka ma 318 kalorii, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fettucine Seafood Alfredo, Cytryna-Pieprz Fettucine Alfredo, oraz Jalapeno Popper Fettucine Alfredo.
Instrukcje
Gotować fettuccine w garnku do makaronu z wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie spuścić makaron.
Tymczasem, doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, dodając 1/4 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczka pieprzu.
Dodać fettuccine, 1/4 szklanki wody, i ser do sosu i wrzucić.
W razie potrzeby dodaj więcej wody do gotowania.