Fettuccini Bolognese
Fettuccini Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 661 kalorii, 46g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, marchew, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Fettuccini Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ustaw duży garnek z wodą na kuchence, aby się zagotować i ugotuj fettuccini zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
W międzyczasie rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować przez 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać grzyby i gotować przez 5 minut więcej, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek, mielona wołowina, i tymianek i gotować, aż mięso jest rumiane, rozbijając go na małe kawałki, jak gotuje, o 5 protokół.
Wymieszać pomidory i bulion i gotować przez 5 minut, lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z mlekiem i gotować jeszcze przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy makaron jest gotowy, odsączyć go, umieścić go z powrotem w garnku do makaronu, dodać sos i wymieszać sos i makaron razem. Włożyć do miseczek i polać parmezanem.