Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym

Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym
Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 43 g tłuszczu i łącznie 663 kalorie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cebulę, serek śmietankowy, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym, Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym i Fettuccine z sardynką cytrynowo-czosnkową dla dwojga.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj skórkę z cytryny, pietruszkę i czosnek. Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Plus Dodatkowa Ilość Do Wyrabiania Ciasta1 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Plus Dodatkowa Ilość Do Wyrabiania Ciasta
2
Aby przygotować sos, na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bogaty Bulion Z Kurczaka (najlepiej Domowej Roboty)Bogaty Bulion Z Kurczaka (najlepiej Domowej Roboty)
1 łyżka Brązowego Cukru1 łyżka Brązowego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
3
Dodaj cebulę; gotować i mieszać 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
4
Dodaj czosnek i skórkę z cytryny; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj śmietanę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Papryka, Upieczona, Obrana, Pozbawiona Nasion I Pokrojona W Drobną Kostkężółta Papryka, Upieczona, Obrana, Pozbawiona Nasion I Pokrojona W Drobną Kostkę
2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Amaretto Lub 1/2 łyżeczki Ekstraktu MigdałowegoAmaretto Lub 1/2 łyżeczki Ekstraktu Migdałowego
5
Ubijaj ser śmietankowy, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka I Udka Z Kurczaka Bez SkóryUdka I Udka Z Kurczaka Bez Skóry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
6
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszaj sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
7
Na patelnię dodaj makaron, pomidory i pietruszkę; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania CiastaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania Ciasta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Opakowanie Gotowanych Prawdziwych Kawałków Lub Kawałków BekonuOpakowanie Gotowanych Prawdziwych Kawałków Lub Kawałków Bekonu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
8
Podawać natychmiast z mieszaniną skórki cytryny i, według uznania, parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Bogatego Bulionu Z Kurczaka (najlepiej Domowego)4 Szklanki Bogatego Bulionu Z Kurczaka (najlepiej Domowego)
2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn