Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym
Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 43 g tłuszczu i łącznie 663 kalorie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cebulę, serek śmietankowy, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym, Fettuccine z kremem cytrynowo-czosnkowym i Fettuccine z sardynką cytrynowo-czosnkową dla dwojga.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skórkę z cytryny, pietruszkę i czosnek. Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Aby przygotować sos, na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać 2-3 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek i skórkę z cytryny; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj śmietanę, sól i pieprz.
Ubijaj ser śmietankowy, aż się rozpuści.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszaj sok z cytryny.
Na patelnię dodaj makaron, pomidory i pietruszkę; wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast z mieszaniną skórki cytryny i, według uznania, parmezanem.