Fettuccine z brązowym masłem i szałwią
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Fettuccine z brązowym masłem i szałwii spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Mieszanka masła, jajko fettuccine, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii, Masło Szałwiowe Brązowe, oraz Brązowe Masło I Szałwia Popovers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Tymczasem, roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać liście szałwii i gotować, aż krawędzie zwijają się, a masło jest ciemny bursztyn (nie palić), mieszając i obracając liście od czasu do czasu, około 6 minut.
Przełożyć szałwię Na Ręczniki papierowe.
Dodać bulion cielęcy do brązowego masła.
Dodaj makaron i 5 łyżek startego parmezanu do mieszanki masła brązowego na patelni; wrzucić do herbu, dodając zastrzeżone gotowania płynu przez łyżki stołowe, jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem. Podziel między miski.
Udekoruj smażonymi liśćmi szałwii, przechodząc obok sera.
W tym przepisie, brązowe masło nie jest napięte, ale jest w kruche i lody. Dlaczego? W niektórych recepturach cząstki stałe mleka są odcedzane z brązowego masła, aby zapewnić gładką konsystencję. W innych, brązowe masło jest napięte, ponieważ będzie gotowane z innymi składnikami i stałych mleka może spalić.