Feijoada (Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli)
Feijoada (Brazylijski gulasz z czarnej fasoli) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 286 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin. 410 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, oliwę z oliwek, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Feijoada, Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli, Brazilian Feijoada {wolno gotowany gulasz z wieprzowiny i Czarnej Fasoli}, oraz Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku.
Dodać 3/4 szklanki posiekanej cebuli, zielona cebula, i czosnek; gotować i mieszać aż zmięknie, o 4 protokół.
Wlać namoczoną fasolę i napełnić wystarczającą ilością wody, aby pokryć fasolę o 3 cale. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, lub do miękkości.
Podczas gotowania fasoli umieść szynkę w mniejszym garnku z 1/4 szklanki posiekanej cebuli. Przykryć wodą i gotować na wolnym ogniu, aż mięso łatwo oderwie się od kości, około 1 godziny.
Odcedzić i dodać do fasoli.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść szynkę, boczek i pozostałą cebulę w naczyniu do pieczenia.
Piec 15 minut lub aż mieszanina jest chrupiące.
Odcedzić mieszankę boczku i szynki i dodać do fasoli. Doprawić liśćmi laurowymi, kolendrą, solą i pieprzem. Dusić odkryte 30 minut więcej. Wymieszać posiekaną kolendrę i natkę pietruszki tuż przed podaniem.