Fasola Szparagowa Vinaigrette
Zielona fasola Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, fasolę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasolka Szparagowa Z Winegretem, Fasolka szparagowa z czosnkiem Vinaigrette, oraz Fasolka szparagowa z cytrusowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść dużą miskę z lodowatą wodą w zlewie. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj zieloną fasolkę i wróć do wrzenia. Gotować, aż fasola będzie miękka, 3 do 5 protokół. Używając łyżki szczelinowej, szybko przenieś zieloną fasolkę do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić i ułożyć na ręcznikach papierowych do wyschnięcia. (Można to zrobić do 3 dni wcześniej. Owinąć wilgotne ręczniki papierowe, przykryć folią i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
W dużej misce, ubij razem ocet, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki. sól, 1/8 łyżeczki. pieprz, musztarda i szalotka do wymieszania. Powoli dodawać oba oleje, stale ubijając, aż zgęstnieje. (Można zrobić do 3 dni wcześniej, minus szalotka. Przechowywać w szklanym słoiku z ciasną pokrywką.
Dodaj szalotkę tuż przed użyciem.)
Tuż przed podaniem, dodać fasolę do miski z vinaigrette. Dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej.