Przepis Falafel w Pita z sosem jogurtowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Na 3,37 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pitas, świeżo liście kolendry, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Falafel Pita z sosem Tahini, Falafel z pikantnym sosem jogurtowym, oraz Kanapka Falafel z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na średniej patelni na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oleju i potu cebuli i papryki 2 do 3 protokół następnie czosnek i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
W robocie kuchennym pulsuj razem ciecierzycę, czerwone płatki chili, mielony kminek, jajko, sól i czarny pieprz, aby uzyskać grubą konsystencję. Następnie dodaj mąkę, pietruszkę i kolendrę. Pulsuj, aż mieszanina zacznie ciągnąć z boków robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Kminek Mielony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
3
Wyjąć mieszaninę do dużej miski i wymieszać w mieszaninie cebuli. Schłodzić falafel, aż będzie gotowy do gotowania.
Ciasto falafelowe rozwałkować na 1 cal. Następnie uformuj rundy w Podłużny kształt quenelle, jak piłka nożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą Perłą
5
W grubym dnie patelni ciepła 1/2 cala oleju rzepakowego na średnim ogniu do 350 stopni F. gotować kulki falafel kilka na raz, aż złoty kolor, o 5 protokół. Pamiętaj, aby je obrócić, aby nie paliły się ani nie przyklejały do dna patelni.