Falafel Południowo-Zachodni

Falafel Południowo-Zachodni
Przepis na Falafel jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, paprykę, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 13 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Południowo-zachodni Falafel z awokado, falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, oraz King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Umieść cebulę, zieloną paprykę, jajko, czosnek, przyprawę taco, proszek do pieczenia, olej arachidowy, kminek, sól i pieprz cayenne w maszynce. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Cp. CebulaCp. Cebula
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wlej fasolę pinto do mieszaniny i pulsuj, aż fasola pinto zostanie posiekana i zintegrowana, ale nie będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
4
Przenieść mieszaninę fasoli do dużej miski; wymieszać gorący sos do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wymieszać tyle bułki tartej do mieszaniny, aby utworzyć ciasto, które trzyma się razem, ale nie jest lepki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
6
Uformuj ciasto na ćwierć wielkości kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
7
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż falafel będzie ciemnobrązowy, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn