Falafel Południowo-Zachodni
Przepis na Falafel jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, paprykę, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 13 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Południowo-zachodni Falafel z awokado, falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, oraz King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść cebulę, zieloną paprykę, jajko, czosnek, przyprawę taco, proszek do pieczenia, olej arachidowy, kminek, sól i pieprz cayenne w maszynce. Puree aż będzie gładkie.
Wlej fasolę pinto do mieszaniny i pulsuj, aż fasola pinto zostanie posiekana i zintegrowana, ale nie będzie gładka.
Przenieść mieszaninę fasoli do dużej miski; wymieszać gorący sos do mieszaniny.
Wymieszać tyle bułki tartej do mieszaniny, aby utworzyć ciasto, które trzyma się razem, ale nie jest lepki.
Uformuj ciasto na ćwierć wielkości kulki.
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż falafel będzie ciemnobrązowy, około 3 do 5 minut.