Eton Mess Cake
Eton Mess Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 626 kalorii, 8G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka truskawek punnet, łyżka soku z cytryny, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Eton mess cake, Eton Mess, oraz Eton Mess dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrób swoje bezy. Nagrzać piekarnik do 120C / 100C fan/ 235 f / Gas mark 1/
W bardzo czystej misce ubijamy 4 duże białka, aż uzyskamy sztywne szczyty (używam elektrycznego miksera ręcznego), następnie dodajemy 115 g cukru na łyżkę, wciąż ubijając. Po połączeniu mieszanki bezowej powinna być błyszcząca i gęsta. Następnie delikatnie złóż jedną trzecią 115g cukru pudru, następnie następną trzecią i następną.
Umieścić dollops na blasze do pieczenia i piec przez 1 1/2 godziny w piekarniku wentylatora lub 1 1/4 godziny w innym piekarniku. Powinny mieć bladozłoty kolor. Dotknij DNA i powinny brzmieć puste. Przenieś do regału chłodzącego i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Teraz zrób gąbkę Victorii. Zacznij od podgrzewania piekarnika do 180C/160C fan/350F / Gas mark
Następnie wyłożyć dwie 18-centymetrowe puszki do kanapek papierem tłustym.
Za pomocą elektrycznej trzepaczki ręcznej, miksera stojącego lub robota kuchennego. Whizz up 4 jajka, cukier puder, mąka samowyzwalająca, proszek do pieczenia i marg lub masło, aż dobrze połączone. Mieszanina powinna być dość luźna i spadnie łyżka. Jeśli Twoja mieszanka jest cięższa, możesz dodać trochę mleka.
Wlać mieszaninę równomiernie do puszek do kanapek, wygładzić i piec przez 25 minut, aż uzyska złoty kolor. Ciasto powinno być sprężyste, jeśli go dotkniesz. Pozostaw je do ostygnięcia na 10-15 minut, a następnie wyjmij z puszek i zakończ chłodzenie na stojaku z drutu.
Podczas gotowania ciasta, zrobić dżem.
Dodaj 225 g cukru i malin na patelnię i dodaj wyciśnięty sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu, aż maliny się rozpadną. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na wolnym ogniu szybko przez 5-10 minut, aż zgęstnieje. Możesz zrobić test zmarszczek, wkładając płytkę do zamrażarki. Przynieś je, gdy uznasz, że dżem jest gotowy. Upuść na niego kroplę dżemu, popchnij go paluszkiem, jeśli się zmarszczy, jest gotowy.
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Aby złożyć: ubij śmietanę, aż będzie gęsta, możesz dodać trochę cukru, jeśli chcesz. umieść jedną gąbkę na talerzu, płaską stroną w dół. Na wierzchu dżem domowej roboty (nie będziesz potrzebował wszystkiego), a następnie z dobrą warstwą bitej śmietany.
Dodaj kolejną warstwę gąbki, płaską stronę do góry. Wierzch wymieszać z masą etonową(3 lub 4 bezy zgrubnie rozgniecione w pozostałą część kremu z odrobiną dżemu), następnie zakończyć bezą w środku. Udekorować połówkami truskawek.
Cofnij się i spójrz na swoje dzieło i uśmiechnij się.