Estragon & musztarda pieczony kurczak z wolnego wybiegu
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny do spędzenia w kuchni, estragon & musztarda pieczony kurczak z wolnego wybiegu może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 807 kalorii, 49g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cytryny, czosnku, wywaru warzywnego i musztardy dijon. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Pieczony Kurczak Z Wolnego Wybiegu, Kurczak pieczony na patelni z estragonem i sosem śmietanowym musztardowym, oraz Kurczak pieczony na patelni z estragonem i sosem śmietanowym musztardowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Łodygi estragonu, warzywa, oliwę z oliwek i czosnek włożyć do ciężkiej puszki do pieczenia.
Umieścić na dużym ogniu i gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną brązowieć.Podczas gotowania warzyw, Usuń dowolny sznurek z kurczaków, posyp zagłębienia solą i pieprzem i wepchnij ćwiartki cytryny do środka.
Połóż kurczaki, od strony piersi w dół, na wierzchu warzyw. Doprawić solą i pieprzem, rozsypać ponad połowę posiekanych liści estragonu, następnie skropić odrobiną oliwy z oliwek. Piecz przez 20 minut. W międzyczasie wymieszaj 1 łyżkę musztardy z pozostałymi posiekanymi liśćmi estragonu.
Wyjąć puszkę do pieczenia z piekarnika, obrócić kurczaki i rozprowadzić mieszaniną musztardy. Odstawić kurczaki do piekarnika i piec przez kolejne 40 minut lub do momentu, gdy po przekłuciu udka szaszłykiem znikną soki.
Wyjąć kurczaki do naczynia lub 2 dużych talerzy i przykryć każdy z odwróconej miski. Usuń nadmiar tłuszczu z puszki do pieczenia.
Umieść puszkę na dużym ogniu, wlej wino i gotuj przez 8-10 minut, aż wino prawie całkowicie się zmniejszy. Teraz wlać wywar i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać 1 łyżeczkę musztardy, doprawić do smaku i przecedzić do sosu.