Espresso Nightcap z bitą śmietaną waniliową
Espresso Nightcap z bitą śmietaną waniliową to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 13 fanów. Dobrze sprawdza się jako napój. Udaj się do sklepu i odbierz likier amaretto, śmietanę do bicia, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Espresso Nightcap z bitą śmietaną waniliową, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Espresso Granita z bitą śmietaną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu połącz mleko, śmietanę, espresso i likier amaretto.
Umieścić na małym ogniu, stale mieszając, aż do gorąca, ale nie wrzenia, o 3 do 5 minut.
W przypadku kremu waniliowego: w dużej misce do miksowania ubić śmietanę do zgęstnienia
Dodać cukier puder i wanilię. Kontynuuj ubijanie, aż krem uzyska miękkie szczyty.
Filiżankę Espresso nalej do 4 filiżanek. Polać bitą śmietaną waniliową i podawać natychmiast.