Espresso i galaretki czekoladowe
Espresso i galaretki czekoladowe to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, żelatynę, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Espresso i galaretki czekoladowe, Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, oraz Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce umieścić czekoladowe chipsy i śmietanę.
Umieść na patelni z ledwo gotującej się wody i mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, o 5 protokół. Łyżkę mieszanki do dna 6 filiżanek do espresso. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 20 protokół.
Wlać 1/2 szklanki wody do średniej miski.
Posypać żelatynę na wierzchu i odstawić na 5 minut, aż zmięknie. W małym rondlu połącz kolejną 1/2 szklanki wody, cukru i espresso w proszku. Doprowadzić do wrzenia, ubijając często, aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę espresso na żelatynę i ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Ubić likier kawowy. Odstawić do ostygnięcia, około 15 minut. Kadzi mieszaninę żelatyny na warstwę czekolady. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 1 1/2 godziny.
W przypadku bitej śmietany: w średniej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubij śmietanę na średniej prędkości, aż zgęstnieje.
Dodaj wanilię i ubijaj, aż krem utrzyma sztywne szczyty.
Pozostawić galaretki w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Dollop z bitą śmietaną i podawać.