Escarole Z Grilla
Grillowana Eskarola wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 149 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ser, escarole, ranczo sos sałatkowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole, Grillowana Polędwica Wołowa & Escarole, oraz Grillowana Polenta z krewetkami i Escarole.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Dokładnie umyć i wysuszyć głowy escarole i przyciąć końce korzenia i wszelkie niesforne, wiotkie liście z wierzchołków głów escarole, pozostawiając głowy nienaruszone. Podziel głowice na pół wzdłuż, i umyć ściętą stronę każdej połowy z około 1/2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozszczepione główki posypać solą i pieprzem.
Grilluj z wyciętych boków w dół na rozgrzanym grillu, aż eskarola zwiędnie i zacznie brązowieć, około 3 minut.
Posypać każdą grillowaną główkę escarole około 1/2 łyżki sera pleśniowego i 1/2 łyżki dressingu ranch.