Endywia Duszona Na Maśle
Masło duszone endywia wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 15 centów za porcję. Ta przystawka ma 68 kalorii, 0g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, sól koszerna, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez SippitySup. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. DUSZONA ENDYWIA I JABŁKA, Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym, oraz Duszona endywia z Faricots Verts są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj endywię do gotowania: przyciąć końce korzeniowe endywii, uważając, aby liście pozostały przyczepione.
Usunąć zwiędłe liście i wyciąć brązowe porcje. Umyć pod chłodną bieżącą wodą.Duszenie endywii: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Ułóż endywię w jednej warstwie w kuchence i zapiekance lub naczyniu do pieczenia w piekarniku wystarczająco dużym, aby je pomieścić.
Dodać sól, wodę, sok z cytryny i masło. Przykryć naczynie pokrywką lub folią i gotować na wolnym ogniu na górze pieca, aż po prostu miękkie, o 20 protokół.
Zdjąć pokrywę i położyć kawałek pergaminu cięte na wymiar na powierzchni warzyw.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 2 godzin. Endywia podlewać kilka razy podczas gotowania płynem w naczyniu. Być może trzeba dodać więcej wody, aby upewnić się, że ciecz pozostaje na głębokości około ¼ cala. Posmakuj płyn w połowie gotowania i w razie potrzeby dostosuj przyprawę.Są one wykonywane, gdy endywia jest bardzo delikatna i blady złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika, wyrzucić pergamin i udekorować natką pietruszki, jeśli używasz.