Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile

Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile
Kurczak, ziemniaki i marchew Enchiladas z sosem Ancho-Guajillo Chile może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu ancho-guajillo chile, marchew, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile, Kolacja dziś wieczorem: sałatka ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą i sosem Guajillo Chile, oraz Czerwony Sos Chile Chicken Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 5 składników zagotować w dużym garnku. Zmniejszyć ogień; dusić delikatnie, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół. Kurczak schłodzić w bulionie 30 minut, następnie przenieść kurczaka do miski i całkowicie ostudzić (bulion rezerwy do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Marchew ugotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, około 6 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
3
Dodać ziemniaki do tego samego garnka i gotować do miękkości, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Drenaż. Ziemniaki ostudzić, następnie obrać i pokroić w 3/4-calową kostkę; dodać do miski z marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzej piekarnik do 93°. Przynieś SOS Ancho-Guajillo Chile na wolnym ogniu w dużym rondlu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Miejsce 1/2 Puchar ciepły sos chile w średniej misce. Kawałki kurczaka zanurzyć w sosie, aby pokryć, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Papryka ChiliPapryka Chili
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać kawałki kurczaka na patelni i smażyć do ogrzania przez, o 5 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieść kurczaka do obramowanej blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Wlać 1/4 szklanki oleju do tej samej patelni; ciepła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj ziemniaki i marchew; smażyć aż do ogrzania przez, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ziemniaki i marchew do naczynia do pieczenia 13x9x2-cala. Doprawić solą. Ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Rozgrzać 1/2 olej puchar w tej samej patelni na średnim ogniu. Szybko zanurz 1 tortillę w ciepłym sosie chile, aby pokryć, a następnie ostrożnie wsuń tortillę do gorącego oleju (mieszanina rozpryskuje się). Gotować 10 sekund na stronę. Używając szczypiec, przenieś tortillę na blachę do pieczenia; złóż tortillę na pół. Ogrzać w piekarniku. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Papryka ChiliPapryka Chili
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
PiekarnikPiekarnik
13
Umieść 2 tortille na każdym talerzu. Top z niektórych ciepłym sosem chile, następnie ziemniaki i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
14
Posypać serem, pokrojoną cebulą, rzodkiewkami i jalapeños; top z crema. Ułożyć obok 2 liście sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
RzodkiewkaRzodkiewka
SerSer
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
CebulaCebula
15
Ułożyć kurczaka na sałacie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SałataSałata
16
* Wyhodowany krem meksykański o lekko orzechowym smaku i konsystencji cienkiej kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn